Cookies

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innhold og gi deg en bedre brukeropplevelse.

Tips og råd

Ståle Pedersen: strandrydding, bærekraft og samfunns-engasjement

Ståle Pedersen besøkte OM Regnskap og fortalte om sitt engasjement for miljø, samfunn og bærekraft.

Engasjerende besøk

Ståle Pedersen, blant annet samfunnsengasjert strandrydder, besøkte OM Regnskap og snakket om sitt arbeid med strandrydding, sitt store engasjement og sin kanskje like store bekymring for hvordan det skal gå hvis det ikke tas alvorlige grep for å redde miljøet.
Vi fikk høre om og se bilder av arbeidet med strandrydding, strender fulle av avfall, rydding, skadede dyr og noen av de som har bidratt aktivt i arbeidet sammen med Ståle.

Vi må bry oss

Hvis alle blir mer bevisste og bryr seg mer, kan det være håp for fremtiden. Ståle frykter likegyldighet og det at de fleste er det han kaller "endringsblinde". I dette legger han at folk ikke har sett hvordan ting var før og er bevisste hvor store endringer som faktisk har skjedd. Her nevnes reduksjon i antall hekkende måker, alker og terner i vår nærmeste skjærgård og hvor mye mindre insekter det er nå enn tidligere. Ståle nevner tiden hvor frontrutene på bilene ble fulle av innsekter og at det ikke forekommer på samme måte lenger. Videre hvor mange flere fugler og fuglereir det var på holmer og skjær da han var ung i forhold til det han ser nå.

Hva de finner når de rydder

I følge Ståle finner de alt mulig rusk og rask, men en stor andel stammer fra fiskerivirksomhet. Det er tonnevis med plastavfall, rester av trål, garn, liner, fiskekasser og tauverk som er plukket opp de senere årene. Han har hatt god hjelp og godt samarbeid med mange. Han nevner spesielt kona, søsteren, barnebarn og Friluftsrådet. Han har fått en rekke priser for arbeidet, en praktisk båt til hjelp i arbeidet og nå kommer Friluftsrådet og henter det han samler inn.

Hvordan kan hver av oss bidra?

Ståle sa at alle kan gjøre litt, bry seg mer og ta stilling til hva slags samfunn vi vil ha og ikke minst via stemmeseddelen. Selv har Ståle f.eks valgt å rydde strender, ikke foreta flyreiser og mye annet. Han sier at i følge en kamerat er han imot det meste, men for at ting skal bli bedre.

Vi i OM Regnskap er imponerte og takknemlige for Ståles innsats og engasjement. Vi vil se på hvordan vi selv kan bidra i videre arbeid og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med daglig leder Vibeke Sørensen om du har spørsmål om stillingen.

Ledige stillinger

No items found.

Bli kunde hos oss

Vi anbefaler gjerne både skybaserte regnskapsløsninger og ulike måter vi kan samarbeide på, basert på din bedrift og hvilke behov du har. Svar oss på noen få spørsmål om bedriften, og få et uforpliktende tilbud. Eller kontakt oss og avtal et gratis rådgivningsmøte.