Hva omfatter energistøtteordningen?
Energitilskuddsordningen er todelt. Den gir støtte til dekning av energikostnader i fjerde kvartal 2022. Videre gir ordningen støtte til konkrete energisparetiltak. Næringsminister Vestre mener at dette er en god ordning for bedriftene og trekker frem eksempler som solcellepaneler, varmepumper, etterisolering og bytte til LED-lys.
Hvor mye støtte man kan få
Dersom bedriften gjennomfører energikartlegging vil den kunne få dekket inntil 25 prosent av strømprisen over 70 øre for månedene oktober, november og desember 2022. Man logger inn med bankid og du finner søknadsskjema her: www.energitilskuddsordningen.no
Dersom bedriften i tillegg velger å investere i energitiltak vil en kunne få inntil 45 prosent av strømprisen over 70 øre for månedene oktober, november og desember 2022. I tillegg vil da bedriften få tilskudd på inntil 50 prosent av investeringskostnaden for energitiltaket/-ene.
Hvert foretak eller konsern kan motta maksimalt 5 millioner kroner i samlet tilskudd under ordningen (det vil si samlet tilskudd til både dekning av strømkostnader og tilskudd til energitiltak).
Praktisk
Enova har publisert nettsiden www.energitilskuddsordningen.no. Her finner du informasjon om ordningen, regelverket, søknadsskjema og oversikt over kontrollhandlingene regnskapsfører/revisor må gjennomføre.
Les gjerne også regjeringens pressemelding, hvor innholdet i ordningen er oppsummert.
Enova har laget et webinar om ordningen (15 min.).
I tillegg har NHO publisert et godt webinar fra 29. november, hvor det også fokuseres på hvor lønnsom ordningen er for bedrifter som vurderer å investere i energisparetiltak.
Søknaden må godkjennes av regnskapsfører eller revisor og kostnaden ved dette blir dekket med 80%, maksimalt kr 5 000.
Vi understreker at her er det kort frist og det er viktig å komme i gang med kartleggingsprosess. Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe eller vil ha hjelp med søknaden.
Kilder: Regnskap Norge, Enova, Regjeringen.no og NHO