- Støtte ved minst 3 pst. strømintensitet første halvår 2022, målt som faktiske strømkostnader som andel av omsetning i denne perioden.
- Tilskudd beregnes utfra en modell med to støttetrinn.
- Alle bedrifter som kvalifiserer til ordningen og som gjennomfører energikartlegging (skjema på Enova) kan søke om og motta tilskudd.
- Tilskuddet vil øke dersom bedriften også gjennomfører energitiltak som er relatert til virksomheten og som inngår i energikartleggingen.
- Strømkomponenten av ordningen vil beregnes basert på kostnader for 1. oktober til og med 31. desember 2022, og ordningen vil åpne for søknader i løpet av november.
- Bedrifter som får tilskudd under ordningen kan ikke betale utbytte i 2023.
- Strømkomponenten beregnes utfra differansen mellom den faktiske strømprisen per kWh som bedriftene har stått overfor og en terskelverdi på 70 øre.
- Støttetrinn I: inntil 25 pst. av differansen mellom faktisk pris og 70 øre per kWh. Bedriften må som minimum gjennomføre energikartlegging.
- Støttetrinn II: inntil 45 pst. av differansen mellom faktisk pris og 70 øre per kWh. Bedriften må gjennomføre energikartlegging, og i tillegg søke om tilskudd til og gjennomføre energitiltak.
- Bedriften får tilskudd på inntil 50 pst. av investeringskostnaden knyttet til energitiltaket.
- Lånegarantiordning for å sikre likviditet: Lånegarantiordningen innebærer at staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye banklån til bedrifter som står overfor en akutt likviditetsmangel som følge av at de har fått en ekstraordinær økning i strømutgiftene. Ordningen avgrenses til bedrifter med minst 3 pst. strømintensitet i første halvår 2022.